Spoštovani starši!

Živimo v času digitalne tehnologije, ki je v tem trenutku prestopila meje osebnega. Vsi skupaj, posebej pa še v šolah, smo poklicani, da vzdržujemo ravnovesje med življenjem z uporabo in brez uporabe digitalne tehnologije.

Vsi vemo, da preveč učencev preživi preveč časa v družbi digitalne tehnologije, veliko med njimi jih je že zasvojenih z uporabo le – te (predvsem s pametnimi telefoni). Kot veste, učenci v času pouka in pri drugih dejavnostih ne smejo uporabljati pametnih telefonov, ur in tablic.

Starši ste seznanjeni in verjamem, da tudi ozaveščeni o pasteh digitalne tehnologije. Zaradi tega je bil na sejah Sveta staršev OŠ Lenart in Sveta zavoda OŠ Lenart v mesecu septembru 2024 sprejet sklep v zvezi z uporabo mobitelov in drugih digitalnih naprav, ki se glasi:

*Učenci ne smejo uporabljati mobitelov in drugih digitalnih naprav (pametne ure, elektronske tablice …) v prostorih šole in na drugih organiziranih šolskih dejavnostih (dnevi dejavnosti – športni, kulturni, naravoslovni, tehnični dnevi; ekskurzije ipd.). Uporaba teh naprav je dovoljena le ob učiteljevem dovoljenju za namen pouka. V času šole v naravi učenci ne smejo imeti s seboj prej omenjenih digitalnih naprav.*

Starši, prosim, da ozaveščate otroke, da v šolo ne nosijo digitalnih naprav in jih ne uporabljajo na nedovoljen način. V kolikor ne bodo upoštevali pravil, bomo ukrepali v skladu z določili, ki so zapisani v Vzgojnem načrtu OŠ Lenart in Pravilih šolskega reda OŠ Lenart.

Verjamem, da je z racionalno uporabo digitalne tehnologije možen sproščen in umirjen način življenja, ki nas vodi  v naravo, na sproščen klepet s prijateljem, k branju knjig in še kam, kamor digitalna tehnologija z vso energijo ne more.

                                                                                       Marjan Zadravec, ravnatelj

(Visited 52 times, 1 visits today)