Velja od 4. 11. do 6. 11. 2024
PONEDELJEK
ZAJTRK | Črni kruh (1), rezine piščančjih prsi v ovitku, sadni čaj. |
MALICA | Graham kruh (1), mesno-zelenjavni namaz (3, 10), rdeča redkvica, kamilični čaj z limono. |
KOSILO | Goveja juha z zakuho (1, 3, 9), dušen puranji file z jabolki*, kus-kus (1), zelena solata* s koruzo. |
POP. MALICA | Ajdov kruh (1), jabolka*. |
TOREK
ZAJTRK | Zrnati kruh (1), kisla smetana z drobnjakom (7), šipkov čaj. |
MALICA | Polbeli kruh (1), ribji namaz (4, 7), beli sir v slanici* (7) v solati s paradižnikom* in papriko, hibiskusov čaj. |
KOSILO | Bučkina juha s čičeriko (1), makaronovo meso (1, 3), rdeča pesa, voda. |
POP. MALICA | Polbeli kruh (1), probiotični jogurt (7), banana. |
SREDA
ŠOLSKA SHEMA: JABOLKA – KMETIJA GOZNIK
ZAJTRK | Skuta s svežim sadjem (7), biga (1). |
MALICA | Koruzni zdrob na mleku (7), polbeli kruh (1), kivi. |
KOSILO | Kostna juha z rezanci (1, 3, 7), telečji zrezki v zelenjavni omaki, riž, kitajsko zelje v solati. |
POP. MALICA | Polnozrnata štručka (1), kivi. |
ČETRTEK
ŠOLSKA SHEMA: MLEKO – KMETIJA KOCBEK
ZAJTRK | Zrnata štručka (1), trdo kuhano jajce (3), palčke korenčka, zeliščni čaj. |
MALICA | Domači temni kruh (LOKALNO) (1), rezine šunke v ovitku, sveža rdeča in zelena paprika, planinski čaj. |
KOSILO | Prežganka (1, 3), pire krompir* (7), špinačna kremna omaka (1, 7), čokoladni puding (1, 7). |
POP. MALICA | Koruzni kruh (1), sadno-zelenjavni krožnik (korenček*, pomaranča, banana*). |
PETEK
ZAJTRK | Rženi kruh (1), rezine sira (7), grozdje, zeliščni čaj. |
MALICA | Temna žemlja (1), maslo (7), list zelene solate, mandarina, sadni čaj z limono in medom (LOKALNO). |
KOSILO | Zelenjavna mineštra z lečo in kvinojo* (1, 3), turist kruh (1), domača jabolčna pita (1, 3, 7). |
POP. MALICA | Ovseni kruh (1), sadni izbor. |
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološka živila oz. izdelki.
LEGENDA:
Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1. Žita, ki vsebujejo gluten, 2. Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc, 4. Ribe in proizvodi iz rib, 5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7. Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8. Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje, 10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13. Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Pri pisanju jedilnika sledimo prenovljenim Smernicam za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so začele veljati s šolskim letom 2024/2025. Pomembnejši poudarki prenovljenih smernic. Prenos dokumenta